I Kathmandu har Mercy Outreach et rigtig godt samarbejde med en lokal kirke, hvor de lokale ledere også driver et Community Center. Mercy Outreach støtter dette arbejde, som udgør et drengehjem for tidligere gadedrenge, en skole, medarbejderboliger, kirke, børneklubber, DANIDA Projekt og andre faciliteter.

På Community Centeret bor der lige nu 8 drenge. På centeret får drengene mulighed for at bytte bandemiljøet ud med et kærligt hjem. De får gratis skolegang, lægehjælp og hjælp til at blive afvænnet fra limsnifning. Der tilbydes desuden gratis skolegang for udsatte børn, der ikke bor på drengehjemmet.

Community center

Søren og Kasper med drengene på Community Centeret. De store drenge er nu så gamle, at de ikke længere bor på centeret. De klarer sig i dag alle godt. Takket være deres tid på centeret, er de reddet fra gaden og deres fremtid er skrevet fuldstændig om.

 

Billeder fra Community-centeret

Centeret blev opstartet i 2008 og i 2012 fik vi mulighed for at rykke over i nye lejede lokaler, som indtil 2017 drives med støtte fra DANIDA. Det giver os mulighed for at komme i kontakt med mange flere børn, og det er vores håb at kunne hjælpe børn og familier, før desperationen tvinger børnene på gaden.

Der deles morgenmad ud til drengene på gaden.

Som et led i Danida-projektet går lederne fra Community Centeret to gange om ugen på gaden for at dele morgenmad ud til gadedrengene. De får derefter mulighed for at komme ind og lege på Community Centeret og får undervisning om børns rettigheder, stoffer, hygiejne osv.

Lise spiller et nepalesisk spil med en dreng fra gaden.

Centeret hjælper også børnearbejdere. De kommer ind og er der et halvt år og derefter forsøger man at genforene dem med familien, som måske har smidt dem ud eller solgt dem. Lykkes det ikke kan der være en plejefamilie, der tager dem til sig.

Fællesspisning og hyggeligt samvær på Community Centeret.

 

Historier om håb

 

DAVID

David har en barsk historie – men hans historie ender godt. Hans mor døde, da han var lille og hans far giftede sig med en anden kvinde. David blev givet til et buddhistisk kloster, hvor han blev både slået og misbrugt. En dag lykkedes det ham og to andre drenge at stikke af fra klosteret. De andre drenge tog hjem til deres familie, men David havde ingen steder at gå hen. Heldigvis blev han fundet af vores lokale ledere i Nepal og de tog ham til sig. I starten var han meget bange, men de bad for ham, og i dag har han det godt. I Mercy Outreach ønsker vi at arbejde for, at børn som David aldrig ender i sådan en situation.

 

SURESH 

Maria og drengSuresh har været 7 måneder på Community Centeret. Da teamet fandt ham på gaden var han 5 år. Han røg cigaretter, drak alkohol, sniffede lim og han var lille og udmagret. Suresh var stukket af fra sine forældre, hvor han arbejdede på en restaurant. Forældrene havde ikke råd til at give ham mad og derfor fik han ikke noget at spise. Nu har han en glubende appetit og spiser nogle store portioner, er en glad dreng, som er kommet ud af sit misbrug og har fået en ny start på livet. Takket være Communty Centeret, er denne drengs liv reddet og hans fremtid er fuldstændig skrevet om.

 

YAKUB

Her er Yakub lige ankommet til Community Centeret.

Yakub, er i dag 17 år og har været på Community Centeret i 7 år. Han er opvokset i en landsby, hvor han var hjemløs. Her udnyttede mennesker ham med arbejde og han fik mange tæsk. Folk fra landsbyen bad Shubhas om at tage sig af ham og han kom hen på Community Centeret og fik en ny start. I dag har Yakub bygget sit eget lille hus; han gror grøntsager og er selvforsynende. Han kommer ofte stolt til Community centeret med græskar, som han selv har dyrket og giver man ham hånden, vil man mærke en stor ru arbejdshånd, der i flere år har taget godt fat med praktisk arbejde.

Yakub sammen med Kasper.

 

 

 

 

 

 

Vores lokale partner

Marcus, Habil og Bisal.

De startede i 2002, og arbejder på at skabe håb for forældreløse børn og gadebørn i Nepal og driver blandt andet Community Centeret i Kathmandu.